Foto: Reinout Bos
Come Together Festival
Speelinformatie
5, 6, 7, 8 februari 2025
Frascati Theater
COME TOGETHER is de jaarlijkse performancebijeenkomst die artiesten uit Amsterdam samenbrengt. Een manifest en een viering van de vele innovatieve en hedendaagse makers die de stad rijk is.
Vier dagen lang delen artiesten, collega’s en publiek hun tijd, ruimte en kennis met elkaar. Alle ruimtes van Frascati zullen bruisen van energie met een divers programma vol korte sketches, presentaties, poëtische experimenten, diepgaande gesprekken, lezingen, debatten en dansfeesten.
COME TOGETHER is geen festival in de klassieke zin van het woord. Het presenteert geen voltooide werken, maar biedt een platform voor alle vormen van delen: werk in uitvoering, experimenten, fragmenten van performances, installaties, lezingen en workshops.
Met als doel om groeimogelijkheden te stimuleren, waarbij we erkennen dat ideeën, net als planten, verzorging en cultivatie nodig hebben om tot bloei te komen.
Viering van het 10-jarig jubileum: een vierdaagse performancereeks met artiesten uit Amsterdam
Gedurende vier dagen draagt deze bijeenkomst bij aan een vruchtbare voedingsbodem voor de Amsterdamse performance-, dans- en mime-gemeenschap en delen we de oogst van het jaar met publiek.
COME TOGETHER is een GREENHOUSE project geproduceerd door Nicole Beutler Projects in samenwerking met Frascati, Ulrike Quade Company en BackBone. Het programma is wederom ‘chain curated’.
Het GREENHOUSE netwerk, Frascati Theater, Ulrike Quade Company en BackBone nodigen elk een kunstenaar uit, die op zijn beurt weer een andere kunstenaar uitnodigen, enzovoort, totdat de ketens compleet zijn, waardoor een divers en compleet programma ontstaat.
Programma
Programma
TBA
Makers vorig seizoen
Sjaid Foncé
Luit Bakker
Tamar Blom
Sjaid Foncé bevroeg de zichtbaarheid van queer vrouwen in openbare ruimtes en creëerde een ruimte voor collectieve verbeelding door middel van een “tweede huid”.
Luit Bakker schetste een toekomst waarin mensen niet meer vruchtbaar waren, en vertelde een positief verhaal over samenwerking en de creatie van nieuwe vormen van vruchtbaarheid.
Tamar Blom onderzocht water als veranderlijk element en filosofische kracht, en gaf toeschouwers een unieke blik op de veelzijdigheid en cruciale rol van water in ons leven.
Bart van de Woestijne
Bart van de Woestijne creëerde een filosofische horror over onze sterfelijkheid, waarin een zombie ons dwong na te denken over leven en dood, en wat deze betekenen.